1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Kommunvalet i Ludvika – intervju med Pär Öberg

Nedan följer en valintervju med Nordiska motståndsrörelsens förstanamn i Ludvika.

Hej Pär! För att ge dig en rättvis introduktion och skippa upprepning tänker jag faktiskt hänvisa läsarna till en tidigare intervju med dig.

En av dina kärnfrågor inför valet är ”bekämpa korruption”. Skulle du vilja utveckla detta lite? Vad för korruption är det du menar och hur uttrycker den sig?

I Ludvika har vi en stor entreprenörsfirma, som heter AEB, och de får nästan alla stora jobb och alltid till löpande pris. Flera stora projekt har gått långt över budget, ibland det dubbla beräknade priset, detta utan att någon ställs till svars. Kommunchefer som avgår får höga arvoden, ett exempel är Thomas Lagerström som kostade kommunen 1,1 miljoner efter att han formellt sagt upp sig.

I maj år 2018, hotade kommunen styrelsen för Saxdalens folkets hus med att de inte skulle få kommunala bidrag om man lät Nordiska motståndsrörelsen eller andra nationellt sinnade hyra lokalen till konserter och möten. Detta fick till följd att all aktivitet i Saxdalens folkets hus tvingades att upphöra och huset står nu istället bara och förfaller och hyrs aldrig ut. Trots att det var en uppskattad samlingsplats vid olika högtider.

I Sunnansjö köpte kommunen upp en fastighet för minst det dubbla marknadsvärdet när de fick höra att Nordiska motståndsrörelsen var intresserade av att köpa fastigheten. Man rev sedan hela huset till ingen nytta annat än att förstöra för oss. Jag tror inte skattebetalarna vill slösa pengar på att trakassera oliktänkande på det sättet.

Kommunen sponsrar otillåten valpåverkan. Ända sedan det blev känt att Nordiska motståndsrörelsen etablerat sig i kommunen har man gjort allt för att motverka oss. Man har tagit emot personer så som Alice Bah Kuhnke, Peter Wolodarski, Alexandra Pascalidou och Morgan Johansson. Alla har kommit hit i syfte att vinna politiska poäng genom att visa hur mycket de vill få bort oss från Ludvika. De har fått träffa kommunrepresentanter, storföretagen i kommunen och media för att koordinera hur Motståndsrörelsen ska motarbetas. Märk väl att man inte gör detta med diskussioner, argument eller att man bjuder in oss till samtal. Det handlar tvärtom om att arrangera ljusskygga möten där man smider planer.

I kommunen bor just nu två socialdemokratiska riksdagsmän, Maria Strömkvist och Sofie Eriksson, bägge kämpar för att ändra grundlagen och förbjuda oss. Den stolta tradition av föreningsfrihet vi har är i fara om dessa förbudsivrare får bestämma. De vill inte diskutera eller debattera, utan tycker det är bättre att kriminalisera opposition.  Vilka lobbyister har bearbetat dem att agera som dom gör? Får de ekonomisk belöning för det?

Bekämpa korruption — Barn och skola — Repatriering

”Skolorna i Ludvika är inte trygga. Flera barn och ungdomar har på senare tid blivit misshandlade och rånade. Även självmord har setts som den sista utvägen för en stackars flicka.

Många av kommunens trygghetsproblem beror på den helt ohämmade importen av främlingar som nu förstör vår kommun. Vi ska verka för att få dem att flytta hem igen. Detta kommer ge oss såväl ett tryggt centrum som lugna skolor.”

– Pär Öberg

Sedan slutet av 90-talet har vi sett flertalet nationella organisationer som inte längre finns ställa upp i både riksdags- och kommunval. Vad ska Motståndsrörelsen göra annorlunda jämfört med dessa? Varför ska man rösta på oss?

Vi ska betona att vi inte sätter så mycket hopp till riggade val. Vi har ju inte alls samma chans att komma till tals. All media ägs av få aktörer som inte helt sällan har en globalistisk och anti-nationell agenda. Public service som även vi betalar tvångsskatt till låter oss heller aldrig komma till tals eller ens besvara de mest absurda påhoppen.

Vi är även utsatta för ekonomiska sanktioner från bankväsendet. Vi är det enda registrerade politiska parti som inte tillåts att inneha ett bankkonto. Detta för att de vet att vi skulle ändra banksystemet i grundvalarna om vi kom till en maktposition. Det skulle bli bättre för vårt land men inte för bankdirektörerna. Sakta men säkert vinner vi fler och fler människors förtroende, vår kamp är verkligen inte att ställa upp i politiska val, vi ser det som ett KOMPLEMENT till det arbete vi annars gör.

Under förra mandatperioden satt du själv i Ludvikas kommunfullmäktige. Är det någonting du har saknat?

Jag har absolut saknat att få vara med och yttra mig i olika kommundebatter. Framförallt att inte låta de sitta och hyckla ostört.

På vilket sätt är kommunfullmäktige en bra plattform att göra skillnad på? Ser inte vanligt folk denna organisation som en sammanslutning tråkiga byråkrater?

Hela kommunfullmäktige är ju egentligen ganska maktlösa. De viktiga frågorna avgörs såklart i regering och riksdag. Det är ändå viktigt att en del lokala frågor hanteras av människor som lever här. Visst kan mötena vara lite tråkiga, man förstår framförallt varför parlamentarismen är ett riktigt dåligt system som är gjort för att ge intryck att vara folkstyre. Partier för fram sina åsikter bara för att följa någon slags partilinje, inte för medborgarnas bästa.

På tal om vanligt folk, i förra valet nämnde du att vi hade ett stort passivt stöd. Är detta någonting du fortfarande känner av?

Ja, faktiskt i ännu högre grad eftersom vi visar att vi inte ger oss och att vi kämpar alla dagar på året och inte bara några dagar innan ett riggat val. Den här gången är det mer riktig politisk debatt med Ludvikabor som håller med om en massa problem som vi vill åtgärda. Vi har även fått en del pluspoäng för att webbsändningar av kommunmötena nu sker. Alla i Ludvika vet att det var vår motion som gjorde det möjligt. Sedan att SD och Kommunistiska partiet kopierade vår motion, och att det formellt var deras som antogs, så vet alla att det var på Motståndsrörelsens initiativ.

Vår rörelse har många gånger anklagat kommunens politiker för att vara folkföraktande förrädare och titulerat dem som fiender. Men är alla politiker i Ludvika verkligen genomonda eller finns det dem som du ser gott i?

Det finns absolut politiker i kommunen som jag till och med respekterar. Jag har inget emot att diskutera med människor med andra åsikter så länge de kan motivera sina ståndpunkter. De som däremot sätter sig på höga hästar och vägrar debattera för att de egentligen saknar argument och sitter i politiken bara för att gagna sig själva, de tillhör antingen kategorin folkföraktande förrädare eller urdumma följare.

Vad är dina planer om du än en gång blir insläppt i fullmäktige? Fanns det någonting du inte hann göra förra gången som du skulle vilja göra nu?

Jag vill verkligen försöka realisera att kommunen skall tillåta medborgarförslag. Om de vägrar skall jag börja samla in medborgarförslag och göra om dem till motioner. Alltså en slags medborgarförslag ”by the backdoor”. Vidare ska jag hårdgranska hur upphandlingen går till, inga företag skall favoriseras av tradition. Det gagnar kommunen om inte alla tjänster centraliseras till några enstaka aktörer.

En annan sak som jag brinner för är att svenska barn ska kunna känna sig trygga i skolan. Vi har två högstadium i Ludvika där vissa elever tvingas, med lag, att åka till en otrygg skola som fullkomligt maler ned deras självkänsla och trygghet. Jag skulle gärna se att man öppnar upp Parkskolans högstadium i Grängesberg igen, allt ska inte koncentreras till centralorten. Vi ska även kämpa för att behålla Fredriksbergsskolan som man nog inom kort kommer vilja lägga ned. Alla skolor skall ha frekventa möten med föräldrarepresentanter så att föräldrar blir inblandade i verksamheten.

Vi ska även öppet debattera vilka som stökar runt i centrum. Rån, misshandel och öppen drogförsäljning i Ludvika centrum beror inte på för lite integration utan på för få utvisningar.

Har du någonting du vill hälsa alla Ludvikaväljare där ute innan vi avslutar? Ett ord till alla grannar, bekanta och kollegor som har chansen att rösta på dig nu i september?

Släng INTE bort er röst på de etablerade partierna som inte längre ens försöker göra något för vårt folk. Det är inte bara bortkastat utan en fientlig handling mot kommande generationer. Blir jag invald i fullmäktige kommer jag inte att göra er besvikna!

Om vi inte kommer in så sänder ändå er röst en signal till de som bestämmer i kommunen att det finns motstånd här i Ludvika.  Kom ihåg att om du inte motsätter dig vad som händer så är du MEDSKYLDIG till gruppvåldtäkter, skjutningar, och otrygga skolor. Kan du leva med det?

Slutligen ett råd, rösta på valdagen i en vallokal. Förra valet hanterades poströster högst tveksamt, vi ska inte göra det lätt för dem att fuska. Ni som vill ha valsedlar kan kontakta mig!

Titel:Kommunvalet i Ludvika – intervju med Pär Öberg Författad av:Naste 5 Publicerad:2022-08-25 Uppdaterad:2022-08-26

Läs också: