1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Offentlig aktion i både centrala Stockholm och Södertälje

Lördag 3 september genomförde medlemmar och aktivister från Nordiska motståndsrörelsen två stycken otroligt lyckade offentliga flygbladsutdelningar inom Näste 1:s verksamhetsområde.

Dagen tog sin början i Södertälje där deltagarna mötes upp strax utanför stadens centrum, för att sedan bege sig till den centrala gågatan där samtliga riksdagspartier och ett lokalt parti har sina valstugor uppställda.

Väl där positionerade sig motståndsmän och kvinnor på en strategisk plats med en banderoll och en flygbladsutdelning påbörjades.

Intresset för det stundande valet verkade inte vara prio ett för de lördagsflanörer som rörde sig i centrum. Det var ett fåtal personer som besökte de etablerade partiernas valstugor. Motståndsmännen som däremot inte låste fast sig vid en liten specifik plats utan rörde sig på torget fick tillfälle att föra flera samtal med intresserade personer.
Några som dock inte var intresserade av samtal med den sanna oppositionen var de nämnda riksdagspartierna som kategoriskt vägrade diskutera ens sin egen politik.

Om det beror på att de är medvetna om att den politik de representerar är så värdelös att de skäms över att diskutera den eller om de bara är värdelösa debattörer låter vi vara osagt

Efter knappt två timmars aktivism på torget packade man ihop och samtliga åkte vidare till dagens andra destination, valstugorna invid Sergels torg i Stockholm.

När medlemmar och aktivister anlände samlades de på Drottninggatan där fanor vecklades ut och en kort marsch mot valstugorna tog vid. Efter bara några tiotal meter blev dessa stannade av polis då de hade invändningar mot att slagord ropades ut i megafon.

Det klargjordes från ordningsmakten att Motståndsrörelsens aktivister fick fortsätta och bedriva sin verksamhet så länge megafon inte användes, för då skulle den person som brukade den bli medtagen och avvisad från platsen.
Detta då det ansågs störa den tillståndsgiven verksamhet som bedrevs vid valstugorna av andra partier.

Denna dagen var Motståndsrörelsens utsända på ovanligt bra humör efter den lyckade aktionen i Södertälje och därför accepterade man polisens önskemål och gick vidare. Marschen gick förbi en del av de övriga partiernas valstugor och fram till en liten öppen plats mellan ytterligare stugor. Där ställdes det upp med banderoll och fanor och ännu en flygbladsutdelning tog vid.

Nordiska motståndsrörelsens intåg med fanor i topp hade dragit uppmärksamheten till sig och genast kom det fram både sympatisörer och personer med meningsskiljaktigheter för att diskutera med representanterna på plats.
Ju längre tid som gick desto mer folk kom för att samtala med motståndsmännen, till slut var det så mycket folk att medlemmar och aktivister inte räckte till utan folk stod i klungor runt dem för att få en chans att byta några ord.

Detta måste varit en syn att avundas för övriga partier då de endast hade en bråkdel besökare kring dem i jämförelse med Motståndsrörelsen. Då trycket var stort så drog aktiviteten ut på tiden men efter tre timmar av intensivt kamparbete så kunde aktiviteten avrundas trots allt.

Under den tid som aktiviteten pågick blev aktivister även intervjuade av såväl en fransk radiojournalist som ungdomar som gjorde film till deras Tiktok kanaler. Utöver detta så bytte hundratals flygblad ägare och flera personer kom fram enbart för att berömma Nordiska motståndsrörelsen och att berätta att de regelbundet läser på organisationens olika sidor.

Det var en skara mycket nöjda och stolta motståndsmän och -kvinnor som lämnade Stockholms innerstad för denna gång. Gör skillnad, rösta Nordiska motståndsrörelsen och anslut dig till kampen för folk och nation!

Titel:Offentlig aktion i både centrala Stockholm och Södertälje Författad av:Näste 1 Publicerad:2022-09-08 Uppdaterad:2022-09-09

Läs också: