1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Intervju med aktivist från Nordens mest aktiva näste

Joakim Kannisto svarar på frågor om vad som hänt i Näste 1 och hur Stockholm för tredje året i rad kan ha varit den mest aktiva kommunen.

Enligt den årliga rapporten från Nordiska motståndsrörelsen ledare Simon Lindberg, toppar Näste 1 med Stockholms kommun för tredje året i rad listan över de mest aktiva kommunerna 2022.

Vi har pratat med aktivisten Joakim Kannisto från Näste 1 som här agerar språkrör för nästet.

Först och främst vill jag bara rikta ett stort grattis till dig och ditt näste för att ni för tredje året i rad blivit Sveriges, och Nordens, mest aktiva näste!

Tack! Det var nog ingen som blev förvånad, vi är väldigt aktiva och siktar redan nu på att ta hem titeln för fjärde året i rad. Men helt ärligt så är även vi beroende av insatser från andra nästen när det gäller t.ex. att skapa filmer, göra propaganda och liknande saker. Det är på grund av hela organisationen som vi kan fortsätta att växa i Stockholm.

En glad aktivist.

För läsare som fortfarande inte känner till dig, kan du kort beskriva vem du är och vad du gör?

Knepig fråga egentligen. Jag är en ganska normal man, 34 år gammal, gift sedan 14 år tillbaka och vi har fyra barn. Jag gör inte så mycket mer än att förvärvsarbeta, ta hand om familjen och bedriva kamparbete.

Ett numera vanligt inslag i Stockholms gatubild.

Hur länge har du själva varit engagerad i Motståndsrörelsen, och har du haft något nationellt engagemang innan det?

Jag har väl egentligen inte varit medlem i Motståndsrörelsen så länge, jag började gå i tankarna om att ansluta mig runt 2015 kanske, men det var nog först på hösten 2019 som jag gick med. Jag var först lite orolig över det ena och det andra, men då jag fick fler barn och de blev större så kom insikten om att mitt eget välbefinnande inte kan få komma före deras och rasens framtid. Annars har jag tidigare varit aktiv i Förbundet Nationell Ungdom samt Nationaldemokraterna.

Banderollaktion på internationella kvinnodagen, för Nordisk kvinnofrid, mot rödingar och främlingar.

De som har koll på Nordfront har för ett tag sedan kunnat läsa om polisens långdragna trakasserier mot specifikt dig. Är detta något som påverkat ditt kamparbete under förra året och hur ser det ut framledes?

Det är klart att det påverkar, det är ju inget kul att bli stoppad och få frågor från en komplett idiot. Men det har även ibland varit fruktansvärt tillfredsställande när polisen själv inser att det är simpla trakasserier som de inte har fog för och står där med skakig blick, då brukar jag kunna bli lite extra utåtagerande bara för att jävlas med dem. Jag antar att polisen kommer att höja tempot och repressalierna i takt med att samhället försämras, och jag ser det enbart som ett tecken på att vi är på rätt väg!

Jag antar att polisen kommer att höja tempot och repressalierna i takt med att samhället försämras, och jag ser det enbart som ett tecken på att vi är på rätt väg!

Näste 1 visar sitt missnöje mot NATO:s närvaro i Stockholm.

Åter till artikelns huvudfokus, Stockholm, där du är aktiv, blev för tredje året i rad den mest aktiva kommunen i hela Norden. Detta måste vara något rekord inom organisationen. Hur kommer det sig att ni lyckats med detta tre år i rad?

Det har nog mest med planering att göra. Om vi bestämmer att samtliga kampgrupper ska utföra två aktiviteter i veckan så blir det en väldigt hög nivå. Att delta på sådana möten är vitalt för all seriös verksamhet, även om man inte ska bedriva direkt aktivism så kan man där eventuellt planera kommande vecka, gå igenom kalendarium och sätta datum för tillverkning av propaganda osv.

Skärmdump från aktiviteten som blev en av årets mest sedda filmer.

Vad är det som driver dig och dina kamrater till att vara så pass aktiva som ni är?

Det är jävligt enkelt; Vårt folk dör. Det dör med anledning av låga födelsetal och invandring från främlingar och kulturer som vår ras inte är kompatibel med på något plan. Om inte vi gör något så kommer allt gott och vackert att utplånas, och med den främsta välfärdsskapande och samhällsbyggande rasens fall så kommer hela planeten att bli ett helvete. Om man bryr sig om miljön eller klimatet eller vad fan som helst, så gör man rätt i att först bry sig om rasen!

Om man bryr sig om miljön eller klimatet eller vad fan som helst, så gör man rätt i att först bry sig om rasen!

Några av många aktiviteter som utförts vid skolor i staden.

Har ni några aktiviteter som ni lägger mer fokus på än andra?

Nja, vi är ganska varierande, men det som utmärker oss från andra nästen är nog den mängden banderoller vi tillverkar och sprider. Sedan är det tacksamt att hänga dessa på ställen där det på bara en timme kanske passerar tusen bilar. Det gör inte så mycket om kommunen plockar ner den efter halva dagen då den fått bra spridning.

Banderoller har det tillverkats många av under året som gått.

Hur ser kampen ut i övriga nästet?

Jag antar att det är som i övriga nästen, intern utbildning med studiecirklar och utomhusvistelser för att lära medlemmar att reda sig själva och att kunna hantera alla möjliga situationer, detta med fysisk träning tror jag är det bästa för vårt folk just nu, förutom att gå med i Motståndsrörelsen dvs.

Motståndsrörelsen hade flest besökare av alla partier när nästet närvarade vid valstugorna på Sergels torg.

Vilken var din personliga favoritaktivitet under 2022?

Detta måste ha varit när vi stod vid valstugorna på Sergels torg. All fokus låg verkligen på oss och vi hade massvis av intressanta samtal. Annars tycker jag ändå att den bästa aktiviteten inte var speciellt anmärkningsvärd när det kommer till att nå folk, eller för den delen ens skedde i Näste 1. Den allra bästa händelsen var när kamraterna i Näste 3 slog tillbaka mot rödingar som förstörde propaganda. Det var helt rätt av dem och det kanske kostade någon krona och lite tid för dem, men det är väl ändå ett schysst utbyte mot en trasig tand och en nerpissad trasdocka som aldrig mer kommer försöka sig på något liknande igen.

En av många träningar som hölls under året.

Hur ser det ut inför 2023, kan vi förvänta oss att se Stockholm i topp även detta året?

Det vet ni!

Den vackra naturen finns även nära huvudstaden, bara man letar lite.

Har du några avslutande ord till läsarna?

Till kamraterna som läser vill jag bara uppmuntra till fortsatt kamp och att på riktigt utmana oss under 2023. Till de som funderar på att ansöka och därför trillat in på sidan så vill jag bara säga att det inte finns något att vänta på, ansök nu!

Hedrande av Gustav II Adolf i huvudstaden.

Vi tackar så mycket för intervjun och önskar Näste 1 lycka till i kampen även detta år!

Om även du vill vara delaktig i frihetskampen för ditt folk, lära känna kamraterna i Näste 1, och uppleva folkgemenskap på riktigt, tveka inte, skicka in din ansökan redan idag!

Titel:Intervju med aktivist från Nordens mest aktiva näste Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-01-18 Uppdaterad:2023-01-18

Läs också: