1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nationaldagsfirande och kampsport – en nationalsocialistisk inledning av sommaren

Näste 5 samlades under den nytillkomna sommarsolen för att träna och umgås.

Tre dagar innan nationaldagens intåg möttes ett antal aktivister och medlemmar upp för en gemensam kampsportsutövning. Det övades på grundläggande slagtekniker samt hur man undviker och kontrar dessa. Efter en blygsam genomgång i hur olika clinchsituationer kan hanteras avrundade man boxningsdelen med flera kortare rundor av sparring. Som avslutning på passet arrangerades det ett antal brottningsutmaningar utifrån vissa förbestämda positioner.

Efter att dagarna gått och det blivit dags för Sveriges nationaldag samlades nästet i sin helhet för ett traditionellt firande i Dalarnas sydvästra skogar. Det tog inte lång tid innan grillen tändes och kött och diverse grönsaker började tillagas. Medan grillningen höll på för fullt så dukades långbordet färdigt samtidigt som tillbehören gjordes i ordning.

När den välbehövliga middagen blivit uppäten var det dags för dem klassiska efterrätterna. Jordgubbstårta och rabarberpaj med vaniljsås prydde assietterna när firandet gick in i sin sista del. Denna sista del innefattade också allsång. Samtidigt som solen föll ner mot dem vakande trädtopparna sjöng deltagarna ur nationalsångens fyra verser.

Det hade nu blivit allt mörkare och myggen började smyga sig fram. Tillställningen på ängen avslutades och borden, maten och allt omkring plockades undan. I samma ögonblick som vissa fortsatte sitt umgänge på annat håll så sa andra sina farväl och tackade för denna gång.

Titel:Nationaldagsfirande och kampsport – en nationalsocialistisk inledning av sommaren Författad av:Naste 5 Publicerad:2023-06-08 Uppdaterad:2023-06-08

Läs också: