1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Månadsmöte och cruisingaktivism i Småland

Lördagen den 12 augusti samlades Näste 7 för en heldag tillsammans i kampens tecken.

Efter att man småpratat med varandra till en början och ätit några smörgåsar satte alla sig ner för att gemensamt titta på gamla klipp från Motståndsrörelsens offentliga aktivism, där fokus låg på situationer där självförsvarsvåld har behövt användas. Efter varje klipp diskuterade man lite kring våldsanvändning på offentliga aktiviteter, i vilka situationer det är befogat och i vilken mängd. Man konstaterade att man förr i tiden, i mycket högre utsträckning, kunde komma undan från gatuslagsmål utan att drabbas av rättsliga konsekvenser, men att systemet numera har trappat upp repressionen rejält.

Efteråt åt man middag och sedan avhandlades månadsmötet där man gick igenom den senaste tidens aktivism och planerade för framtiden. Sedan var det dags för att bege sig ut på gatorna i Tranås för att bedriva offentlig aktivism då det under kvällen arrangerades en cruising för raggarbilar.

Man ställde upp sig i en rondell med fana och en banderoll med texten ”Ingen röstade för folkutbytet”. Samtidigt delade man ut flygblad till personer i de förbipasserande bilarna. De flesta tog nyfiket mot flygblad för att läsa, medan några enstaka trångsynta och arroganta människor prompt vägrade ta till sig ny information.

Efter en stund anlände polisen till platsen. De parkerade polisbussen i rondellen precis framför banderollen så att sikten för de förbipasserande bilarna blockerades. Aktivisterna ställde sig då framför polisbussen istället. Poliserna ställde de vanliga frågorna om vad man håller på med, hur länge man varit på platsen och hur länge man tänkt vara kvar, men de fick inte mycket till svar.

Efter en stund hade de tydligen kommit fram till ett beslut. De krävde att aktivisterna skulle förflytta sig från rondellen till trottoaren istället eftersom att det enligt dem utgjorde en trafikfara att man stod i rondellen. Aktivisterna frågade polisen om de hade för avsikt att använda våld för att flytta på aktivisterna, på vilket de svarade nej. ”Bra. Då står vi kvar här”, svarade då en av aktivisterna, på vilket poliserna blev tysta och gick iväg för att överlägga med varandra.

Efter ett bra tag kom poliserna tillbaka med ett nytt beslut. Det gick bra att stå i rondellen, bara man inte stod för nära vägkanten. Aktivisterna svarade att man mycket väl kunde ställa sig i mitten av rondellen där man hade stått från början, om poliserna kunde flytta på bussen, vilket de gick med på.

Efter en stund försvann polisen från platsen, utan att ha åstadkommit någonting, och aktivisterna fortsatte aktiviteten en stund till innan man avslutade för dagen.

Titel:Månadsmöte och cruisingaktivism i Småland Författad av:Naste 7 Publicerad:2023-08-18 Uppdaterad:2023-08-19

Läs också: