1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Insamling till förmån för unik och professionell dokumentärserie om legender i kampen

Motståndsrörelsen behöver din hjälp för att samla in 30,000kr till en filmad serie med Ursula Haverbeck och Vera Oredsson. SWISH 0729237256.

En delegation från Nordiska motståndsrörelsen är nyss hemkommen från en längre resa till Bielefeld i Tyskland. Resan var en del i ett folkgemenskapsprojekt där man ville föra samman de bägge legendariska kämparna Ursula Haverbeck och Vera Oredsson.

Bägge kvinnorna är födda år 1928 i Tyskland och fick därför uppleva såväl Tredje rikets uppgång som fall. Bägge är kända världen över för att de ända sedan dess envist fortsatt kampen för sitt folk, trots motgångar och repression.

Som ett tack till de båda kämparna arrangerades denna resa där de skulle få möta varandra. Resan har också filmats, och därför sitter vi nu på en kulturskatt med massvis av filmtimmar från resan, mötet, ett föredrag som Vera Oredsson höll i Tyskland och långa intervjuer med de bägge kvinnorna.

Vår ambition är att under de kommande månaderna arbeta med materialet för att göra en professionell miniserie i fyra delar. Serien kommer förhoppningsvis också kompletteras med helt unikt, och för offentligheten aldrig tidigare visat material från Vera Oredssons tid i Nordiska Rikspartiet. Ytterligare en målsättning är att på sikt kunna texta serien på flera språk.

Man passade även på att filma och fotografera en del annat i Tyskland, här Die Externsteine

Kostnaden för resan och för att kunna införskaffa en del utrustning som behövs för att kunna färdigställa serien på önskvärt vis är 30 000 kronor som vi önskar din hjälp med att samla in. Eventuellt överskott går oavkortat till Nordiska motståndsrörelsens verksamhet.

Swisha ditt bidrag redan idag till 0729237256 och uppge GÅVA som meddelande. Swishen går till Victor Johansson, aktivist i organisationen och handhavare av ett privat konto som används till organisationen.

Vill du hellre bidra med kontanter kan du skicka dessa i ett väl dolt kuvert till:
Box 52
77222 Grängesberg

Meddela i ett brev att pengarna är avsedda för dokumentären.

Förutom att återbörda en del av pengarna för resan till Nordiska motståndsrörelsens hårt ansatta kassa och hjälpa till att säkerställa inköp för att kunna producera miniserien i enlighet med ambitionen, så kan du också förevigas genom att personligen bli tackad i serien.

Om du önskar detta måste du skänka minst 500 kr och dessutom via vårt kontaktformulär meddela hur mycket du skänkt, när du gjorde det och vilket namn eller pseudonym du vill ska tackas.

Vi hoppas på ditt stöd och att du ser lika mycket fram emot slutresultatet som vi gör!

Titel:Insamling till förmån för unik och professionell dokumentärserie om legender i kampen Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-09-17 Uppdaterad:2023-09-26

Läs också: