1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Rödingar och benbrott i Näste 2

Månadsmöte med dubbla utbildningar i Västsverige.

Med ett antagligen nationellt rekord i ”barnskor i hallen”, inleddes månadsmötet under ledning av Daniel Odh. Rappt och effektivt avhandlades månaden då det var ett späckat schema för dagen med flertalet utbildningar och aktiviteter.

Daniel Odh håller i mötet.

Med inspiration från Näste 7 delades det även ut ett pris till den mest aktive under månaden, som faktiskt lyckats delta på varenda aktivitet som bedrivits under kampanjen mot EU.

Därefter följde avrapportering från Fånghjälpen och en förhållandevis lång och givande diskussion om organisationen och framtiden.

De utsocknes inbjudna kom lagom till att mötet var slut och lunchen serverades. Nästets egna kökschef Julia Rosander hade komponerat en imponerande italiensk-inspirerad pastasallad med örtkryddad fläskytterfilé sous vide och hemgjord pesto, tillsammans med baguette och örtsås.

Dagens första utbildning stod en inbjuden utbildare för och den handlade om fiske i överlevnadssyfte, en utbildning han tidigare höll på Organisationsdagarna som var så pass intressant att flera i nästet nekades att delta på grund av platsbrist. Lösningen var lika självskriven som naturlig; att helt enkelt bjuda in utbildaren till nästet så fort tillfälle gavs.

Utbildningen i sig gick igenom de vanligaste fiskarterna i Sverige rangordnat efter näringsvärde.

En typ av fångstredskap som kallas Mjärde.

Brax, Abborre, Mört och Röding gick Joakim bland annat igenom tillsammans med deras olika karaktäristiska drag och vart man enklast kan hitta och fånga dom men framför allt vilka man ska undvika.

Gösses vilken fisk!

Näst på dagens schema stod en sjukvårdsutbildning av Hampus Maijala som även han höll på Organisationsdagarna tidigare i år. Utbildningen gick mycket pedagogiskt igenom L-ABC och hur det appliceras i praktiken. Förkortningen L-ABC fungerar både som förkortning och minnesregel för Triage.

Livsfarligt läge, Andning, Blödning och Cirkulationschock gicks igenom i tur och ordning efter varandra med övningar i varje moment.

Livräddande insatser trumfar samtyckeslagstiftning.

Det var stort fokus på deltagande och även på att just barnen fick en chans att öva på hjärtkompressioner, lägga förband, spjälka ben, sätta avsnörande förband och placera varandra i framstupa/stabilt sidoläge.

Och med utbildningens slut så var dagen även till ända och både utbildare och deltagare avtackades för engagemang och visat intresse.

Titel:Rödingar och benbrott i Näste 2 Författad av:Naste 2 Publicerad:2024-06-09 Uppdaterad:2024-06-11

Läs också: