1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Torgmöte och nattvandringar – aktivism och parlamentarism i Ludvika

I helgen genomförde näste 5 två trygghetsvandringar och ett enastående torgmöte under Ludvikafestens två dagar!

Dalarnas Näste 5 genomförde denna fredag både en trygghetsvandring och flygbladsutdelning med information om lördagens torgmöte som innefattar kortare introduktionstal från 6 av de 8 medlemmar som är Nordiska motståndsrörelsens kandidater i lokalvalet för Ludvika den 9 september i år.

Kvällen förlöpte lugnt och i vanlig anda uttryckte de flesta sitt stöd till aktivisternas närvaro och till Motståndsrörelsen. Det var bland annat en lokal lärare i Ludvika som hade en längre konversation med aktivisterna och uttryckte sitt stöd för vad vi gör och vad Motståndsrörelsen står för.  Hans ord för vad han tyckte man skulle göra med det rådande systemet återges inte här med tanke på eventuella känsliga läsare…

Flertalet av lokalbefolkningen hade denna kväll fått både en och annan alkoholhaltig dryck innanför västen och detta medförde en ökad grad av frispråkighet gentemot motståndsmännen. Övergripande positiva kommentarer och flera längre konversationer ägde rum, även om det även förekom enstaka obligatioriska, förutsägbara och uttjatade kommentarer om ”nazister” och ”rasister”, främst bland småtjejerna.

En förfriskad ungdom bedyrade högt att han ”inte var någon rasist” och sade sitt namn riktat mot aktivisterna då de passerade förbi, varpå flera av aktivisterna sade sitt namn efterföljt ”rasist” helt lugnt och självklart, vilket fick ynglingen och hans vänner att  bli stumma och få ett förvånat uttryck som närmast kan liknas vid en fågelholk.

Strax efter midnatt avrundades kvällens trygghetsvandring och aktivisterna återvände hem för några timmars sömn innan det var dags för nästa dags aktiviteter.

Lördag 30/6 – Torgmöte och grillning.

Sen lördag förmiddag intog aktivister från Näste 1 och Näste 5 Ludvika centrum för att informera om det stundande torgmötet och göra de sista förberedelserna inför att de valbara kandidaterna i Ludvika kommun skulle hålla ett kort anförande om sig själva och några lokalpolitiska punkter.

Det var svårt att tro att flera av Motståndsrörelsens kandidater var debutanter som talare. Folkkära Pär Öberg, som är förstanamn på valsedeln för Ludvikas lokalval, och Pär Sjögren tillhörde naturligtvis de mer rutinerade talarna, medan Nicklas Norling, Markus Nordh, Emma Karlsson och Jimmy Björk trädde fram för första gången i liknande sammanhang.

Nicklas Norling talar.

Samtliga levererade tydliga, kraftfulla och inlevelsefulla anföranden som var både imponerande och inspirerande att höra  – rakt från hjärtat med en brutal rakhet och ärlighet. Tala om kontrast till de folkförrädiska karriärpolitikernas diffusa och apatiska svammel som man är van vid.

En av talarna, Emma Karlsson, gjorde ett enormt starkt tal om mödravård, bristen därav och moderns upplyftna samt meningsfulla tillvaro i ett, av Motståndsrörelsen, befriat Norden. Emmas tal lyckades till och med konststycket att få tillfälligt tyst på den patetiska och skräniga hop fånar som stod och bräkte de sedvanliga indoktrinerade och uttråkade ramsorna i ett hörn.

Nämnas bör också Nicklas Norling, som även han var tal-debutant. Norling gjorde också ett fantastiskt starkt och engagerande tal om bland annat blod och jord – betydelsen av att vara en länk i en historisk kedja, en länk mellan förfäders dåd och våra barn- och barnbarns framtid, vikten av att återskapa en levande landsbygd och Nationalsocialismens kärna – folkgemenskap. Ett eldtal som tydligt berörde åhörarna som samlats runt torgmötet för att lyssna till talen.

Efter dagens lyckade torgmöte, åkte Motståndsrörelsens medlemmar plus anhang till en naturskön plats där man åtnjöt grillat kött och andra läckerheter. Mätta och glada var det så dags att åter igen intaga Ludvika centrum och denna gång för att utföra ytterligare en trygghetsvandring. Lördagskvällen var Ludvikafestens andra och sista dag där festligheternas deltagare drack, om möjligt, ännu mer än på fredagen.

Trygghetsvandring lördag natt.

Trist historik ur massinvandringens kölvatten betyder tyvärr bland annat många svåra våldtäkter, gruppvåldtäkter, oräkneliga sexuella trakasserier och överfall i staden. Nordiska motståndsrörelsen var därför på plats för att skapa en tryggare miljö för folk som var ute för att roa sig denna kväll.

Kvällen och natten förlöpte ganska lugnt, med enstaka överförfriskade som med alkoholens inverkan trodde att det vore en bra idé att stöta sig med någon av Motståndsmännens aktivister. Dessa blev snabbt tillrättavisade och situationen sattes med lätthet under kontroll igen. Det skall sägas att polisen på plats för kvällen tycktes fokusera på sitt faktiska arbete och utsatte inte aktivisterna för några trakasserier. De var naturligtvis glada att se nyktra rakryggade män och kvinnor gå runt för att skapa en trygg miljö för de som var där bland fylla och bråk.

Många, framför allt unga kvinnor, uttryckte tacksamhet till de patrullerande motståndsmännen. Även om dessa unga tjejer saknar personlig erfarenhet av hur tryggt det var förr i Sverige när man skulle gå ut på stan eller liknande som jämförelse, så uttryckte de ändå med märkbar ilska och irritation hur jobbigt det är idag varje gång de vill vistas ute. Speciellt på helger och kvällar, med ihärdiga påhopp och trakasserier från rasfrämlingar som inte bryr sig om när tjejerna säger åt dem att stoppa sitt aggressiva, gränsöverskridande och respektlösa beteende mot dem.

Då klockan var runt tre på morgonen, avrundades nattvandringen och man kunde konstatera hur utsatta våra ungdomar är när de är ute på egen hand och hur uppskattad vår närvaro var av många. Det är tragiskt att vittna till samhällets haveri och sveket mot vårt folk från dagens etablissemang. Därför känns det extra bra att vara del av den lösning som kompromisslöst sätter vårt folk först.

Var med du också i denna historiska kamp för att frigöra vårt folk och säkra framtiden för våra barn. Ansök om medlemskap idag.

Titel:Torgmöte och nattvandringar – aktivism och parlamentarism i Ludvika Författad av:Redaktionen Publicerad:2018-07-03 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: