1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Näste 7 tillbaka på gatorna i Eksjö

Korrespondenten för Näste 7 berättar om en heldag med nästet på både gatorna och på månadsmöte.

Lördagen den 7 augusti var jag och kamrater från Näste 7 på Eksjös gator för att bedriva kamparbete. Detta var något som tidigare utlovats efter vår aktion i staden tidigare i somras och blev nu en del i den globala kampanjen för den vita ursprungsbefolkningens dag.

Denna gång bemödade sig dock inte Eksjös rödingar att ta sig upp ur stadens kloaksystem för att störa vår aktion, vilket gjorde att vi i lugn och ro kunde samtala med vanliga Eksjö-bor istället. Dessa var mestadels sympatiska.

En utav dessa mer sympatiskt inställda Eksjö-bor var en man som med sammanbiten min och bestämda steg började gå rakt mot oss. När jag såg honom på avstånd började jag instinktivt att mentalt förbereda mig på någon typ av konfrontation, men det skulle visa sig vara helt i onödan för när han kom fram till oss sträckte han ut handen till en aktivist och sa ”tack för att ni finns bröder”. Sen skakade han hand med oss alla.

Det kom även fram en kvinna med barnvagn till oss och sa ”det ni gör är det modigaste man kan göra” och sedan gick hon iväg innan vi ens hunnit besvara henne. Många andra kom fram för att både berömma oss och stanna och diskutera.

Två poliser kom fram för att inspektera aktionen.

De enda som egentligen var negativt inställda under dagen var några förbipasserande, förmodade semester-tyskar, som skrek något som jag med min ringa tyska uppfattade som ”scheisse nazis fick euch”. Någon utav dessa tog sig även tid att skriva ”fck nazis” på ett fikabrödspapper, fästa det på ett elskåp med hjälp av plåster och sedan självbelåtet fotografera sitt sällskap bredvid detta verk för att till sist snabbt ge sig av från platsen.

När vårt budskap fått tillräckligt mycket exponering för den här lördagen packade vi ihop och åkte vidare till nästa aktivitet. Hemma hos en kamrat åt vi lunch och socialiserade med varandra under eftermiddagen.

Sist på dagordningen var månadsmötet. Den senaste månaden har varit högaktiv för Näste 7. Vi har bland annat genomfört två offentliga aktioner, först i Gränna och nu även i Eksjö. Vi har satt upp en stor banderoll på en bergsvägg, haft en hårdare vildmarksaktivitet och detta samtidigt som basaktivismen har flutit på oförhindrat.

Jag vill tacka Eksjöborna för det varma mottagandet under dagen och för alla uppmuntrande ord, det är helt fantastiskt att få bevittna det folkliga uppvaknandet på nära håll. Ta kontakt med oss och kom med i kampgemenskapen ni med!

Titel:Näste 7 tillbaka på gatorna i Eksjö Författad av:Victor Johansson Publicerad:2021-08-10 Uppdaterad:2024-01-17

Läs också: