1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nej till vaccinpass – offentlig aktivism efter Region Dalarnas utspel

Idag, den 15 januari besökte Näste 5 Hedemora och Borlänge med banderoll och flygblad.

För några månader sedan besökte vi i Näste 5 Hedemora för en vanlig offentlig aktivitet där vi belyste vikten av att folk brukar sin rätt till självförsvar. Detta var en aktivitet som fick en hel del spridning i sociala medier och som även uppmärksammades i media.

När det då kom på tal att planera en aktivitet i nästet, var alltså Hedemora ett givet val. En ort som vi historiskt inte har besökt lika ofta som exempelvis Ludvika eller Avesta, men som verkar vara alldeles utmärkt när det gäller att skapa intressanta och givande diskussioner med folk på gatan.

Det som är på tapeten överallt just nu är dock frågan om vaccinpass. Ett ämne som ni kan läsa mer om på Nordfront såväl som i våra egna artiklar på motståndsrörelsen.se, där också frågan behandlas i vår ideologiska podcast Ledarperspektiv, avsnitt nummer 80.

Särskilt viktigt för oss lokalt i Näste 5 är naturligtvis hur Region Dalarna ställer vaccinkrav på personer som ska arbeta inom vården. Ett ställningstagande där Region Dalarna sticker ut bland landets regioner och som det är vårt ansvar att visa motstånd mot.

Dagen inleddes som alla dagar i kampens tecken vanligtvis gör, med en samåkning med kamrater för att sedan mötas upp i Hedemora. Som för att sätta precis rätt ton för resten av dagen, uppmärksammade P4 Dalarna i sin radio under vår bilfärd dit hur ingen hittills har blivit avskedad på grund av vaccinkravet som ställts ifrån Region Dalarna.

Framme i Hedemora rullar man fram den nytillverkade banderollen med budskapet: NEJ TILL VACCINPASS – För nordiska arbetare, mot korrupta politiker. Där delade man under lunchtid ut flygblad medan banderollen visades upp och man förde samtal med förbipasserande vid matbutiken Hemköp. Många samtal med gehör om budskapet, men som är vanligt vid aktiviteter så går faktiskt merparten av folk helt enkelt vidare med sin vardag, utan interaktion med oss. Men inte utan att blivit varse om att vissa vågar stå öppet som motståndare till vaccinpass, i ett samhälle som allt mer blir helt ryggradslöst.

Under dagen kände man sig på hugget gällande aktivism och spånade därför på om man kunde göra dagen ännu mer effektiv genom att besöka en till plats, istället för att lägga allt krut på en plats. Många skulle ändå åka genom Borlänge på vägen tillbaka och efter någon timme av aktivitet i Hedemora, begav man sig till Borlänge för att fortsätta med aktiviteten där.

I Borlänge fick folk som besökte köpcentret Kupolen möjlighet att ta del av banderollen och diskussioner med våra aktivister i den mån man hade tid och nyfikenhet för det.

En fråga som några förbipasserande ställde sig var hur det kommer sig att vi i Nordiska motståndsrörelsen engagerar oss i en fråga som till synes kanske inte har med våra vanligare fokusområden att göra, som medias makt över demokratin, judiskt inflytande i västvärldens politik och massinvandring.

Såhär svarar Pär Sjögren, chef för Näste 5 på frågan:
Varför är ni emot vaccinpass?

Den vinkeln vi har är att det försämrar arbetares rättigheter. Det är redan flera kommuner och regioner som vill sparka folk som inte visar ett giltigt vaccinpass och sådana krav är orimliga. Särskilt för ett vaccin som knappt fungerar. Politiker ska ta balanserade beslut på riktiga grunder, inte beslut efter hur hårt tryck lögnmedia eller andra skuggaktörer sätter på dom. Något som till stor del har skett rörande den här så kallade ”coronapandemin”.

Vi kan även se i andra länder hur dom trycker på emot befolkningen med krav på vaccinpass i många olika kategorier, att hela coronanarrativet har en helt annan innebörd än att försöka stoppa en smitta borde dom flesta se vid det här laget.

I vissa länder pratar dom till och med om tvångsvaccineringar mot Corona.

Det är viktigt att vi visar att vi står på folkhälsans och arbetarnas sida i detta avseende.

Pär Sjögren, utanför köpcentret Kupolen

Kupolen visade sig vara ett riktigt bra ställe för en offentlig aktivitet och när aktiviteten närmade sig sin avrundning tog några stycken tillfället i akt att också lappa bilar på den stora parkeringsplatsen med flygblad.

Under dagen besökte förvånansvärt nog inte polisen aktiviteterna i varken Borlänge eller Hedemora. Kanske har de lärt sig för en gångs skull att platserna egentligen är säkrare när vi är på plats, än när vi inte är det. Till de polisringande politrukernas förtret.

Sammanfattningsvis var det två väldigt givande aktiviteter där vi verkligen fick möjlighet att prata med folk och nå ut med det dagsaktuella budskapet.

Titel:Nej till vaccinpass – offentlig aktivism efter Region Dalarnas utspel Författad av:Naste 5 Publicerad:2022-01-15 Uppdaterad:2022-01-17

Läs också: