1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Halkkörning och samkväm i Dalarna

Under söndagen bjöds det på möjlighet att fördjupa sina förarkunskaper och grilla korv i Näste 5.

Under många timmar plogades en istäckt sjö i Dalarna enligt en snitslad bana för att sympatisörer, medlemmar och aktivister sedan skulle kunna få komma dit och fördjupa sina kunskaper i att kunna hantera en bil under extrem halka. Flera valde att göra så och ta sina familjer med sig eftersom det också vankades grillning och socialt umgänge.

För de allra flesta av deltagarna var det första gången sedan halkkörningen när de tog körkort som de fått prova på dessa saker. Vissa av de valde att köra med sin egen bil och andra med körkort lånade fordon av någon kamrat.

Korv och kött grillades över en öppen brasa, flera diskussioner hölls och barnen som deltog åkte pulka och kälke från förmiddag och ända tills mörkret så sakteliga lade sig över isen.

Flera av de deltagande uttryckte efteråt stor glädje över dagen som utöver viktig förnyad kunskap också innehöll många skratt. Ja, kanske rent av för alla utom en person som oturligt nog fick en del problem med sin bil, men givetvis fick hjälp av de övriga på plats.

Arrangörerna i Näste 5 lovade att detta ska göras om fler gånger.

Titel:Halkkörning och samkväm i Dalarna Författad av:Naste 5 Publicerad:2022-01-17 Uppdaterad:2022-01-17

Läs också: