1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Med banderoll och flygblad – offentliga aktiviteter i Ludvika

Näste 5 var under lördagen åter på plats i Ludvika för att dela ut ett folkvänligt budskap inför det stundande valet.

Lördagen den 18 juni tog sig Näste 5 till olika platser i Ludvika för att hålla offentliga flygbladsutdelningar i och runtomkring staden. Dagen bjöd på en hel del folk som ville ta del av sommaren och det Ludvika har att erbjuda. Offentlig aktivism bedrevs vid Loppis Hammarbacken och i Ludvika centrum.

Flygbladsutdelarna stod dock inte ensamma denna dag. Två av aktivisterna på plats valde att göra resten av deltagarna sällskap med en banderoll vars budskap lämpar sig för ett valår. Nästet ville med denna banderoll kritisera och med en lätt humoristisk ton hetsa mot det parlamentariska systemet. Allmänheten blev här informerade om att ett valdeltagande inte betyder att man slaviskt spelar med i det parlamentariska spelet.

”Folket röstar, politikerna skrattar!”

Aktiviteten löpte på i ett bra tempo och flygbladen gick åt. Under själva utdelandet av flygbladen höll aktivisterna sporadiska och även lite längre diskussioner med både positivt och negativt inställda förbipasserande. Dagen bestod av alltifrån labila människors okvädningsord till folk som höll med i aktivisternas samhällsanalys. 

Efter att Ludvika fått besök under de mest folkfyllda timmarna valde deltagarna att avsluta aktiviteten och säga sina farväl för denna gång.

Titel:Med banderoll och flygblad – offentliga aktiviteter i Ludvika Författad av:Naste 5 Publicerad:2022-06-23 Uppdaterad:2022-06-26

Läs också: