1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Valet i Ludvika: Intervju med Markus Nordh

Aktivisten Markus Nordh kandiderar för Nordiska motståndsrörelsen i Ludvikas kommunval. Här grillas han med bara några få dagar kvar till valet.

Vill du göra en kort presentation av dig själv ?

Jag är en 39-årig familjefar bosatt i Nyhammar utanför Ludvika, född i Falun och uppvuxen i Katrineholm. Jag känner mig vid det här laget väldigt rotad i Nordiska motståndsrörelsens Näste 5, som omfattar Dalarna och Värmland. Jag har fru och fyra barn.

Jag blev nationell i slutet av 90-talet och anslöt mig till Nordiska motståndsrörelsen 2007. Innan jag gjorde det, så var jag medlem i NSF, som jag gick med i 2005. I Motståndsrörelsen var jag först gruppchef i Näste 1 och sedan nästeschef där. Nu är jag gruppchef för kampavdelningen här i Näste 5 och även programledare för Nordisk Radios aktivistpodd Mer Än Ord. Utöver det så är jag en av valkandidaterna i årets kommunval här i Ludvika, vilket jag även var i det förra valet.

Vad jobbar du med?

Jag jobbar med motorprovning, vilket betyder att vi testkör motorer i rigg.

Kan du berätta lite om ditt nationella uppvaknande på sent 90-tal? Vilka frågor engagerade dig då? Fanns det någon politisk gruppering som du drogs till?

Jag har alltid varit intresserad av historia och fastnade tidigt för den svenska stormaktstiden. När man sedan gick på högstadiet och det var fult att vara stolt svensk och stolt över vår historia, så kändes detta väldigt konstigt, eftersom de här sakerna var något som jag själv var stolt över – och hade varit länge. Dessutom så talades det alltid väl om invandringen och det påstods att allt relaterat till den skulle fungera så bra – trots att man själv bara hade negativa erfarenheter och de så kallade positiva effekterna endast verkade vara nonsens. Detta sammantaget gjorde att jag började söka efter information på nätet och jag kom då i kontakt med NSF, vars partiprogram verkade mycket lovande.

Vill du kort beskriva ditt utträde ur NSF och din anslutning till Nordiska motståndsrörelsen?

Vi var en hel grupp i Katrineholm som var medlemmar i NSF, men personen som var gruppchef var missnöjd med vissa saker inom partiet. Han fick kontakt med Motståndsrörelsen på något större evenemang som vi besökte och blev efter det inbjuden till ett informationsmöte i Stockholm. Jag följde med dit och vi träffade bland annat Pär Öberg som berättade om hur saker fungerar i organisationen. Vi blev väldigt begeistrade båda två och ansökte efter det till Motståndsrörelsen.

Radikal kamp.

Vilka är Motståndsrörelsens kärnfrågor i Ludvika kommunval 2022?

Den viktigaste frågan är, precis som på riksplanet, att med alla medel jobba för ett stopp på massinvandringen och för inledandet av en omfattande repatriering. Sedan vill vi öka tryggheten i kommunen. Företeelser som dödsmisshandel och våldtäkt ska bara inte tolereras. Det ska heller inte vara möjligt för gängkriminella rasfrämlingar att kontrollera hela stadsdelar. Vidare vill vi förbättra förhållandena för den nordiska ungdomen. I dagens svenska skola misshandlas, rånas, våldtas och hotas svenskar – för att de är svenskar. Detta är totalt oacceptabelt!

Vilken politisk fråga ligger Markus Nordh allra varmast om hjärtat?

Förutom de stora ödesfrågorna som står högst upp på Motståndsrörelsens lista, så är jag mest intresserad av infrastruktur. En av de viktigaste uppgifterna för en stat är att förnya och upprätthålla infrastrukturen, såsom vägnät, järnväg och inte minst elnätet och elproduktionen. Det sistnämnda är något som har hanterats på ett katastrofalt sätt av nuvarande system, vilket kommer att orsaka rejäla problem de kommande åren med verklig start redan nu i vinter.

Skulle du kalla dig själv en lokalpatriot? Berätta lite om din relation till Ludvika kommun och landskapet Dalarna!

Nej jag skulle inte kalla mig för lokalpatriot. Jag är som sagt född i Dalarna men uppvuxen i Södermanland och jag känner mig väldigt kluven i frågan om man ska betrakta sig själv som dalmas eller sörmlänning. Jag har alltid haft en speciell relation till Dalarna och jag tycker att landskapet med bergen och dalarna är fantastiskt. Jag gillar även snö och utförsåkning, vilket det finns bättre förutsättningar för här än i Mälardalen.

Vildmarksaktivitet i Näste 5.

Finns det någon politisk företrädare som du ser upp till?

Ja förutom det självklara svaret – då pratar jag alltså om Avataren – så tycker jag att alla personer i Nordiska motståndsrörelsens riksledning är föredömen. De har alla kämpat på enträget i många år och utsätts konstant för en väldigt hög arbetsbelastning. Det är oerhört beundransvärt.

Tillbakablickande

Det här är inte första gången som du kandiderar för Nordiska motståndsrörelsen i Ludvikas kommunval. Finns det något särskilt minne från valrörelsen 2018 som du skulle vilja dela med dig av?

Jag har inte något specifikt minne av någon enstaka händelse eller så, utan när jag tänker tillbaka så kommer jag framförallt ihåg den frenesi och kampglädje som i alla fall jag kände då. Vi var många som jobbade väldigt intensivt en längre period innan det valet och jag minns det som en lycklig period. Det är svårt att förklara, men att jobba tillsammans mot ett förutbestämt mål kan vara väldigt tillfredsställande.

Hur tycker du att Ludvika kommun och det svenska samhället i stort har förändrats sedan förra valrörelsen?

Ja i Ludvika så har vi inte haft en representant i kommunfullmäktige den här mandatperioden, vilket vi hade under den förra mellanvalsperioden. Annars vet jag inte riktigt om kommunen har förändrats i något speciellt avseende. När det gäller landet i övrigt så tycker jag att det var en helt annan stämning inför förra valet. Det kändes som ett ”hett” val, att folket i större omfattning än tidigare hade vaknat upp, speciellt efter flyktingkrisen 2015 – och de ville verkligen ha en förändring! Jag blev faktiskt ganska förvånad då att det inte blev någon större förändring i valresultatet jämfört med tidigare val. Den här gången känns valrörelsen ganska sval generellt. Det har mest varit prat om Corona och NATO, medan andra problem fallit i glömska.

Gatukamp är aktivistens nektar.

Framåtblickande

Du berättade att du är en familjefar. Hur tycker du det fungerar för dig att kombinera familjeliv, yrkesliv och ditt politiska engagemang. Skulle du säga att Nyhammar är en idealisk miljö för dina barn att växa upp i?

Ja man kan lugnt säga att det är ett fullspäckat schema, till råga på allt så har vi en gård som vi håller på och totalrenoverar. Jag får försöka återhämta mig när jag är iväg och jobbar, men jag är väldigt imponerad av min fru som är hemma med barnen hela tiden. Hon drar ett extremt tungt lass. Ja, Nyhammar påminner mycket om den by utanför Katrineholm där jag växte upp och jag är väldigt glad att mina barn också får växa upp på ett så pass bra ställe ändå. Det blir allt svårare i dagens samhälle att hålla sig borta från mångkulturen.

Vad behöver Motståndsrörelsen enligt dig ha uppnått för att i höst med rätta kunna betrakta årets val(rörelse) i Ludvika som en framgång – eller rentav som en seger?

För att det ska bli en framgång så räcker det med att vi fullföljer vår plan för valrörelsen och fortsätter att prata politik med människor i kommunen. För att det ska räknas som en seger så vill jag att vi får fler röster än sist eller att de i det lokala etablissemanget på något sätt blir ordentligt upprörda över vårt arbete.

Ni har den bästa politiken, men jag tänker rösta på ett annat parti, för ni kommer ändå inte få något mandat.” Vad svarar du?

Vi var inte speciellt långt från att komma in i kommunfullmäktige här i Ludvika i det förra valet, och om alla människor som håller med om vår politik tänkte som du, så skulle vi aldrig komma in. Istället så måste vi hjälpas åt att få så många som möjligt att rösta för framtiden också, och inte bara för nuet. Den som inte ser framåt är den som verkligen kastar bort sin röst.

På offentlig aktivitet tillsammans med Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg.

Så sammanfattningsvis: Varför ska man rösta på Nordiska motståndsrörelsen i Ludvikas kommunval 2022 – och varför ska man kryssa för Markus Nordh?

Det här valet handlar bara om Nordiska motståndsrörelsen och inte om personen Markus Nordh. Man ska rösta på Nordiska motståndsrörelsen för att det är det enda partiet som har för avsikt att genomföra några reella förändringar av det här allt sjukare samhället. Övriga partier vill bara hålla hjulen rullande och fortsätta att roffa åt sig av kakan – de är inte intresserade av att genomföra några egentliga förbättringar för folket.

Ännu en fråga som inte får glömmas: Vet man när aktivistpodden Mer ÄN Ord återkommer efter sommaruppehållet? Jag vet många som undrar.

Till att börja med så är det väldigt roligt att höra att det är många som saknar programmet, men till frågan då: Jag kan säga så här att programmet kommer att återkomma när tillräckligt många har hörsammat uppmaningen om att sluta lyssna på poddar och har börjat bedriva gatuaktivism istället!

Det vore avslutningsvis roligt om du vill genomgå ett litet preferens-test också: Välj ett av två alternativ!

Jeep eller sportbil?

Sportbil.

Ludvika eller Katrineholm?

Ludvika.

Brännvin eller mjöd?

Brännvin.

Slips eller fluga?

Slips.

Torgmöte eller podd-aktivism?

Torgmöte.

Blodpudding eller insektsburgare?

Blodpudding.

MMA eller karate?

MMA.

Synthwave eller NS-metal?

NS-metal.

Vikingpress eller militärpress?

Militärpress.

Romsk granne eller svensk röding-granne?

Kill them all! Haha.

Privat gym med anabola-stinna kroppsbyggare eller Attic gym med klena NPC:er?

Privat gym med kamrater utan anabola.

Rawfood eller grillat?

Grillat.

Stockholmspolisen eller Ludvikapolisen?

ACAB.

Tack Markus för din tid och dina genomtänkta svar! Och lycka till i valet!

Tack!

Titel:Valet i Ludvika: Intervju med Markus Nordh Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-09-07 Uppdaterad:2022-09-08

Läs också: