1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Värnplikt och försvar

Det är en självklarhet att en stat måste kunna försvara sig från främmande hot. Än mer självklart blir det om […]

Det är en självklarhet att en stat måste kunna försvara sig från främmande hot. Än mer självklart blir det om vi betraktar vår omvärld och ser de enorma problem den brottas med och tillåter oss spekulera i hur saker kan förvärras i framtiden.

De fristående nordiska länderna är i dagsläget svaga. Så svaga att stormakter med lätthet skulle kunna ockupera oss militärt. Även om de nordiska militärmakterna slog sig samman idag skulle deras militära förmåga ändå inte i närheten kunna mäta sig med USA:s eller övriga EU:s.

Ledningen för ett välmående land skulle inte bara sova tryggt med en militärt utbildad och beväpnad befolkning – den kommer sova tryggare än i ett land med en avväpnad befolkning. Fiender till landet skulle tänka sig för en gång extra om de visste att de först måste möta ett folk redo att försvara sin stat och det med sina egna vapen.

Därför vill vi:

  • Återinföra allmän värnplikt.
  • Förstärka och modernisera försvaret.
  • Se till att alla som fullgjort sin värnplikt får förvalta sitt tjänstevapen i det civila livet.
Titel:Värnplikt och försvar Författad av:Officiell sida Publicerad:2018-02-08 Uppdaterad:2020-03-16

Läs också: