1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsmedia sammanfattar året i bilder

Årets allra bästa bilder enligt fotograferna och bildredigerarna själva.

Ännu ett sannerligen välutfört kampår har passerat för våra redbara kämpar under riksrunans fana. Tillika har våra eminenta fotografer inom Motståndsmedia förevigat årets storslagna händelser.

Detta är inte på något sätt en komplett analogi över året utan snarare ett nedslag här och där varje månad för att minnas vad som hänt. Precis som förra året så finns ingen röd tråd i bilderna, utan är en blandning av ett otroligt gott hantverk och goda minnen från en tid som nu flytt.

Januari

Bilden är tagen på den stora demonstrationen i Stockholm mot Covid-pass och illustrerar på ett bra sätt stämningen som låg i luften under dagen.

Februari

Martin Saxlind står som representant för Nordiska motståndsrörelsen uppställd tillsammans med Die Rechte, BNS och Les Nationalists inför Lukov-marschen i Sofia, Bulgarien.

Mars

En helt vanlig bild från en helt vanlig broaktion med banderoll. Men samtidigt helt unik. Fotografen har tänkt på allt och fått alla rätt för att få en riktigt bra bild. Trots det ganska hårda solljuset så har fotografen lyckats genom att kompensera för detta med inställningarna i kameran för att inte skuggorna ska bli för hårda. Objektet är i hårt fokus vilket ger bilden en fin djupskärpa. Även en fin användning av det gyllene snittet bidrar till bildens harmoni.

April


Den lyckade blixt-demonstrationen i Lysekil där vi bland annat hade premiär för våra buffar, men kanske mest ihågkommen som finalen och starten på Stolt Vit Ungdom-kampanjen.

Maj

Valkandidaterna i Ludvika kommun.

Inför valet togs många välkomponerade bilder på Motståndsrörelsens stolta kandidater från samtliga nästen. Här är ett av många praktexemplar.

Juni

Generisk bild på aktivist med fana, i detta fall Samuel Johansson utanför Domkyrkan i Göteborg. Det finns hundratals, om inte tusentals liknande bilder – vilket kanske inte gör bilden unik, men det är likväl en bra bild och aktiviteten som den togs på var långt utöver det vanliga där man simulerade motståndare då kompetent motstånd tycktes saknas.

Juli

Daniel Byström håller ett anförande i Skellefteå efter den fasansfulla och brutala våldtäkten och mordförsöket en afrikan begick mot en 10-årig flicka, som fortfarande låg nedsövd på intensivvårdsavdelningen till följd av attacken.


Niklas Norling, segraren i Årets nordman 2022 tillsammans med Jerry Olsson som erhöll andraplats.

Augusti


Aktivist som ger packet svar på tal i Munkedal. Bilden i sig är ikonisk, raffinerat redigerad, men som framförallt fångar våra gatukämpars ärbara okuvlighet gentemot alla fientliga krafter.

September

Precis som i förra valet hade Näste 5 ett valtält i Ludvika. På bilden ser man mångkonstnären Henrik Pihlström med gitarr i handen. Blicken är fast och beslutsam.

Oktober

Det är otroligt svårt att ta en bra bild i hårt motljus men när man lyckas så blir resultatet riktigt bra, som här under blixtdemonstrationen i Oslo.

November

En stursk aktivist i Vittjokks naturreservat där man ansåg att oländig terräng, myrmark och branta berg är att föredra framför vandringsleder då dessa mest är till för ”mesar och stockholmare”. Som alltid är bilderna från Näste 6 häpnadsväckande vackra med en storslagen natur.

December

Aktivister vid Daniel Wretströms grav i Surahammar.


Titel:Motståndsmedia sammanfattar året i bilder Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-01-03 Uppdaterad:2023-01-03

Läs också: