1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

En Stockholmsaktivists betraktelser av 2021

Det har nu gått några veckor in på 2022, men Johan Karlsson från Näste 1 kände att det har saknats något i de olika summeringarna av 2021 och har därför här valt att fatta tangentbordet själv.

När Organisationens ledare Simon Lindberg nyligen presenterade en lista över Sveriges mest aktiva kommuner och i hans tycke bästa aktioner i landet, kunde jag med stolthet konstatera att Stockholm för andra året i rad låg högst upp i topp över flest utförda aktiviteter.

Jag tänkte därför börja artikeln med att här kort beskriva lite av vad för aktiviteter som har bedrivits i ett av Organisationens mest aktiva nästen.

Aktivismen i nästet inleddes med att sätta ribban högt vad gäller spektakulära aktioner, då några modiga aktivister tog sig upp på DN-skrapan via att klättra 15 våningar på en byggnadsställning, där de angjorde en 50m2 stor banderoll med budskapet ”Bojkotta lögnpressen, läs Nordfront”.

Vi har i nästet bedrivit basaktivism på hög nivå, främst genom vår kampanj ”Älska ditt folk”, där vi under det gångna året satte upp hundratals banderoller, mestadels på broar över vältrafikerade vägar runt om i Stockholm och i kranskommunerna.


Därutöver hade vi några aktioner där vi stod med en likadan banderoll och Tyrrunefanor på broar och mitt under julhandeln besökte vi Skandinaviens största galleria, Mall of Scandinavia och Täby Centrum där vi slängde ut 10 000 konfettilappar med samma sunda budskap.


Denna kampanj var mycket uppskattad av folk som såg oss vid de olika aktionerna och lite av min egen favorit.

https://peertube.se/w/2fwZtuhFBDjy5xWp7CMxdU

Utöver dessa vill jag även lyfta fram en kampdag där vi under förmiddagen först bevistade Stockholm Marathon där aktivister ställde upp med en banderoll på flera platser utefter loppet.

På eftermiddagen bar det sedan av till Strängnäs marknad, ett marknadsbesök som skulle komma att bli något utöver det vanliga när samhällets ungdomar visade så pass stor nyfikenhet att det framstod som att Motståndsrörelsens besök var den största händelsen på hela året. Efter att ha följt efter aktivisterna till alla de platser på marknaden som det delades ut flygblad på och det var dags för oss att runda av, så fortsatte ungdomarna att följa efter så det såg ut som att det pågick en demonstration i samhället.

I nästet har det sedvanligt även hyllats forna och nutida hjältar. Mer om det kan läsas nedan.

Självklart har jag och andra medlemmar och aktivister från Näste 1 även deltagit på samtliga riksaktiviteter. Vad jag själv minns bäst av dessa och kommer bära med mig är Nordendagarna, ett arrangemang som på flera sätt sticker ut från den vardagliga aktivismen som bedrivs runt om i landet.


En dag då fokus, utöver tävlingen Årets nordman, till stor del är ägnad åt familj och folkgemenskap. Det är en speciell känsla som infinner sig när alla barn hittar varandra att leka och umgås med, oavsett om de setts tidigare eller ej, hur barn i alla åldrar hjälper och hejar på varandra som en enda stor familj. Att se lyckan i deras ansikten när de gjorde bra ifrån sig i barnens egen tävling, stoltheten när de fick beröm av deras föräldrar och andra vuxna. Vissa var dock sämre förlorare och skrek ut sin upprördhet vilket också kan höras i Nordisk radios dokumentäravsnitt från Nordendagarna.

Vad gäller Organisationsdagarna måste jag säga att det är det hittills bästa arrangemanget i denna kategori som jag besökt under de år jag varit medlem. Allt ifrån workshops till det nya inslaget med den fantastiska boxningsturneringen där alla kämpade väl och Pär Sjögren stod som värdig vinnare.


Men det som imponerade mest och gjorde ett bestående intryck på mig var det fantastiska tal Sebastian Elofsson framförde. Att han skulle göra det bra förväntade jag mig med tanke på att redan förra årets tal var bra, att det skulle visa sig vara ännu bättre blev en bonus.


Jag skulle till och med sticka ut hakan och säga att han är mer av en agitator än en talare och att han, enligt mig, är Organisationens bästa agitator och jag hoppas han under valåret använder sig av den kunskapen frekvent även på gator och torg.

Blickar jag utanför mitt eget näste måste jag framhålla de riksomfattande aktiviteter som bedrevs av samtliga nästen, exempelvis 1:a maj till den svenska arbetarens storhet och 3:e juli då torgmöten och offentliga aktiviteter genomfördes i flera städer under parollen ”Självförsvar är en självklarhet”. Dessa aktioner visar på Organisationens bredd och styrka att agera över hela landet på en och samma dag.

Andra höjdpunkter att minnas är hur Näste 3 knäppt systemet på näsan under förintelsejippot i Malmö och Näste 7s snabba agerande efter att en importerad afghan löpt amok och knivhuggit sju stycken personer i Vetlanda.

https://xn--motstndsrrelsen-llb70a.se/2021/10/13/forintelsekonferens-mottes-av-laser/

Avslutningsvis lyfter jag på hatten för alla kämpande kamrater i Sverige och övriga Norden, tack vare era insatser har vi kommit ytterligare ett steg framåt i kampen för vårt folks räddning. 2021 var ett fantastiskt år, men vi kan ännu bättre!


2022 är valår, och det oavsett om Motståndsrörelsen kandiderar eller ej, så låt inte korrupta politiker stå oemotsagda på gator och torg, visa att Nordiska motståndsrörelsen aldrig låter dem stampa på vårt folk. Tillsammans sätter vi käppar i deras hjul, tillsammans kan vi få vårt folk att resa sig mot systemet.

Sedan vill jag såklart allra sist också påminna om vad jag skrev i början av denna artikel, att Stockholm för andra året i rad blev den mest aktiva kommunen. Visst har andra nästen kämpat på bra både vad gäller basaktivism och mer spektakulära aktioner, men i ärlighetens namn, vem minns en andraplacering?

Jag kan utlova er alla i övriga nästen att jag och mina kamrater kommer göra allt vi kan för att behålla vår titel för tredje året i rad, så kom igen och ge oss en utmaning!

Titel:En Stockholmsaktivists betraktelser av 2021 Författad av:Johan Karlsson Publicerad:2022-01-18 Uppdaterad:2022-01-20

Läs också: