1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Intervju med medlemmar om året som gått i Näste 1

En tillbakablick på 2023 i Stockholm med omnejd.

Nu när 2024 satt igång på allvar efter jul och ledighet har det lagts ned väldigt mycket tid på att traditionsenligt skriva ihop en omfattande rapport om vad som hände förra året. Istället för att här komma med statistik om hur exakt det gick i Näste 1 beslutade vi oss för att höra med några olika medlemmar i nästet om vad de anser om kampåret 2023.

Först ut får nästeschefen ordet om hur det gått i bland annat Stockholm.

Vilken var årets bästa aktion enligt dig?

Näste 1 har haft många bra aktioner under 2023, men måste jag välja en så blir det demonstrationen Nej till NATO, då den ägde rum under flera timmar mitt i centrala Stockholm och det skanderades slagord nästintill konstant, vilka ekade mellan husen och gav en härligt revolutionär stämning bland deltagarna. Vi var dessutom i stort sett det enda politiska alternativ som stod upp mot globalisternas påtvingade agenda.

Vilken sorts aktivism är din favorit?

Som ni säkert förstod av svaret ovan så föredrar jag offentlig aktivism och då särskilt våra demonstrationer och de gånger vi varit på stadens torg och gator i flera timmar likt vid Nej till NATO och även när vi hade en heldag på temat KROSSA SIONISMEN.

Vad gjorde Näste 1 särskilt bra under år 2023?

Jag skulle vilja lyfta fram den kontinuitet vi bedriver kamp med och att vi har en bredd på våra aktiviteter. Allt från basaktivism, sociala aktiviteter, friluftsaktiviteter och träningar till offentlig aktivism.

Vad kommer hända i Näste 1 under 2024?

Den som lever får se. Men vill man inte missa något, ansök redan idag!

Endast som aktiv kämpe gör du skillnad, tiden då just du stod bredvid och såg på är över, bli en del av den kämpande skaran. Bli en Motståndsman!

En av flera broaktioner som genomfördes under året.

Aktivister är Motståndsrörelsens spjutspets, så låt oss höra vad en av dessa anser om året som gått.

Vilken var årets bästa aktion enligt dig?

Årets bästa aktion är svår att avgöra. Jag gillar när vi är ute längre tider i stadsbilden och får reaktioner, tar plats, får samtala och kanske även sätta antagonister på plats. Jag skulle nog säga att våra förehavanden under prideparaden toppar listan då samtliga kriterier blev uppfyllda där.

Vilken sorts aktivism är din favorit?

Det är när vi är ute bland folk och rör oss, kanske inte så stelt och avspärrat det tyvärr kan bli under en demonstration utan mer som i valrörelsen där vi under många timmar kunde ta mest plats bland de politiska partierna och tydligen var mest intressanta att samtala med. Annars känns det alltid gott i själen att hänga ut pedofilkräk eller att direkt agera mot politiker, skräpaktioner, avspärrningar och så vidare.

Vad gjorde Näste 1 särskilt bra under år 2023?

Även fast vi inte lyckades att för fjärde året i rad bli det mest aktiva nästet så håller vi samma nivå som föregående år, vår största bedrift är nog ändå att medlemmarna fortsätter att växa ideologiskt och som gatuaktivister, gruppen blir säkrare och kamratbanden starkare och medlemsantalet ökar.

Stödaktion för nationalisten Rob Rundo som fängslats på ytterst tveksamma grunder.

Till sist har vi pratat med en helt vanlig, men lojal medlem.

Vilken var årets bästa aktion enligt dig?

Jag skulle vilja säga saker som hör ihop och bägge har med terrorstaten Israel att göra. Det första var när vi snabbt gjorde en motdemonstration vid Norrmalmstorg där sionister och folkförrädare hade samlats för en pro-israelisk stödmanifestation. Det kändes väldigt bra att stå där med banderoll och skrika slagord mot sionisterna, och vi fick även möjlighet att säga några sanningens ord till några kränkta judar som kom fram och var provocerade av vår närvaro. Det var härligt. Sedan den stora anti-sionistiska aktionen som vi hade i Stockholm city då vi på flera platser proklamerade sanningen till Stockholms innevånare: Israel är en kriminell och olaglig terrorstat!

Vilken sorts aktivism är din favorit?

Jag tycker bäst om att vara ute på gator och torg och visa upp oss att vi finns, att vi tar plats, och att vi vill träffa människor och försöka få dem att förstå allvaret i vår kamp. Min dröm är att vi ska kunna ha stora manifestationer varje helg i centrala Stockholm med minst 50 man varje gång. Då kommer det att börja hända saker.

Vad gjorde Näste 1 särskilt bra under år 2023?

Det är bra gjort att kunna utföra så pass många utåtriktade aktiviteter som vi gjorde under 2023. Vi syns mycket, så jag tycker att kamraterna ska ha en stor eloge för det. Jag tycker till exempel att det var bra gjort att gå in i Stockholms stadshus när det är fullt med folk där, och ställa upp med vår fana till allmän beskådan och fotografering. Det var roligt.

Vi tackar för intervjuerna med alla i Näste 1 och blickar framåt mot 2024 och vad det kan ha att erbjuda.

Avslutningsvis följer här några bilder tagna av nästets fotografer från deras favoritaktiviteter genomförda under året.

Banderollaktion över Riksväg 73 med Globen i bakgrunden.
En brinnande Israel-flagga under kampdagen i Stockholm.
Med fanorna på topp ägde Motståndsrörelsen universitetsstaden Uppsala.
Flaggbränning utanför Turkiets ambassad under demonstrationen Nej till NATO.
En kort uppkäftig jude avvisas av polisen under motdemonstrationen mot politikernas Israelvurmande.
B*g*r och fl*t*r försöker rycka bort banderollen under skamparaden, och skyddas av polisen genom att motståndsmännen hålls fast.
En nedsliten rödingbanderoll ska strax få hälsa på elden under en kampdag i huvudstaden.
Bara en av många makalösa väggutsmyckningar i Stockholms stadshus som kunde skådas när nationalsocialister var på besök.
En aktivist samtalar med två judar om folkutbytet.
Kamrater blickar ut över havet mot solnedgången under en friluftsaktivitet i skärgården.
Titel:Intervju med medlemmar om året som gått i Näste 1 Författad av:Näste 1 Publicerad:2024-01-19 Uppdaterad:2024-01-20

Läs också: