1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Rekordår i Näste 7

Kampår 2023 i Småland summeras och en av cheferna i området intervjuas.

Nu när kampåret är över är det är dags att summera vad som har hänt i Näste 7 som innefattar Småland och Öland. I den fullständiga årsrapporten för landet konstaterades det dels att Näste 7 hade den mest aktiva kommunen i landet (Jönköping) och även var det näste med flest kommuner på topp 20-listan.

Basaktivism
Från Näste 7 har det under året kommit in 400 kamprapporter, varav 250 stycken kommer från Jönköpings kommun. Det har bestått av alltifrån klistermärkesuppsättning och banderollaktioner till blodiga kampsportsträningar.

Ett av alla tusentals klistermärken som har satts upp i Näste 7 under det föregående året.

Vildmarksaktiviteter
Även om det har varit lite snålt med vildmarksaktiviteter under 2023 har man ändå fått till ett antal som bestod av alltifrån skogspromenader med knivförsvarsövningar till repellering nedför isiga bergsväggar och övernattning i den småländska skogen.

Motståndsman som repellerar nedför 30 meter hög bergsvägg.

Media
Näste 7 har inte varit ljusskygga när det kommer till egen media, men man har även florerat i systemets folkfientliga media. Man har haft regelbundna radiosändningar i lokalradion NR Småland under det gångna året. Dessutom har man haft det folkfientliga systemets ögon på sig då Sveriges radio Jönköping har gjort en del reportage om Näste 7. Under Nordendagarna pågick det en homofilparad i Jönköping och systemets media menar då att det var åtta män från Näste 7 som försökte infiltrera arrangemanget. Nordfront intervjuade Hampus Maijala om detta och han kunde konstatera att inga motståndsmän befann sig i staden under lördagen, men att han ändå tackade för uppmärksamheten.

Man har även hamnat i lögnmedias ögon när aktivister från Jönköping markerade mot en sagostund i Birkagården i Jönköping och bestämde sig för att spärra av byggnaden med en uppmaning till folk om att ifrågasätta varför en vuxen man i klänning och smink ville läsa sagor för barn.

Man hamnade även i lögnpressens sändningar när man satte upp anti-israeliska klistermärken på varor på Willys i Habo. Lögnradion Sveriges radio Jönköping intervjuade en tant som jobbade med ”överlevares” historier som hittade ett av dessa klistermärken på sitt kaffepaket.

Rättsväsende
Motståndsrörelsens sjunde näste har som alla andra nästen fått interagera med snuten, men det stack ut från mängden när det kom en polisbil i 120 km/h och polisen försökte rycka tag i aktivisten David Wåhlanders fana, vilket ledde till att snuten backade och fingrade på sitt tjänstevapen innan han lugnade ned sig.

Om man bortser från de konfrontationer som uppstått på gatan har Näste 7 befunnit sig i rättssalen två gånger och bägge gångerna var åklagarna oerhört inkompetenta. Först var det den rekordsnabba rättegången i Växjö där man spenderade mer tid i väntrummet än i själva rättegångssalen då en av försvarsadvokaterna ganska snabbt berättade att endast JK får väcka åtal mot tryckta flygblad.

Sedan har det även varit en rättegång i Jönköping där två medlemmar stod åtalade för olaga affischering. Denna rättegång var också väldigt kort då åklagaren inte visste vilken lag medlemmarna påstås ha brutit mot. Som ett extra finger mot systemet hade det även satts upp banderoller natten till tisdagen med budskapet ”Ni kan aldrig tysta oss”. Man genomförde även en offentlig flygbladsutdelning efter den avbrutna rättegången.

Övriga nämnvärda artiklar
Traditionsenligt visade Näste 7 i Vetlanda att man har inte glömt och man kommer aldrig förlåta det dåd Tamim Sultani utförde 3 mars 2021 när rasfrämlingen gick in på Vetlandas resecentrum och hänsynslöst började hugga oskyldiga människor med en kniv. Trots att det fanns poliser i Vetlanda vid tidpunkten tog det 16 minuter för polisen att komma till platsen och de kom från grannkommunen Eksjö istället. Aktionen bestod av att man hällde ut teaterblod på svenska flaggan där svenskar hade blivit offer för denna mångkultur. Man hängde även upp en docka i en lyktstolpe för att visa vad rasfrämlingen skulle få för straff i ett sunt samhälle.

Docka föreställande Tamim Sultani.

I Jönköping besökte man den årliga motormässan på Elmia där man ställde sig med banderoll och fanor. Polisen dök upp efter en stund och försökte få bort motståndsmännen genom att säga att dessa inte hade laglig rätt att stå där, men eftersom aktivisterna är vana vid att polisen använder sådana lögner visste man att det var lagligt att stå där och det slutade med att polisen fick ge med sig och låta motståndsmännen stå kvar.

Under 2023 valde Näste 7 att infiltrera fienden i Växjö under första maj. Man gick med egna skyltar där det står vad högt uppsatta socialdemokrater har sagt genom åren. Även om det nära nog var ett citat från förrädaren Mona Sahlin blev aktivisten Marcus Hansson avvisad när han gick med skylten ”Muhammed ska ha jobbet före Svenne”.

I Småland är det inte alltför ovanligt att se Motståndsrörelsen sprida sitt budskap vid cruisingar, vilket 2023 skedde i både Vetlanda och i Tranås. Det är oftast väldigt trevligt då det är många som sympatiserar med organisationen, även om där också brukar finnas ett och annat fyllo som brukar skrika och bete sig allmänt omoget.

9 maj brukar etablissemanget fira inträdet i den union som vill ha död på vårt folk och givetvis visade Motståndsrörelsen sin avsky mot unionen genom att hålla tal och bränna den flagga som etablissemanget dyrkar. Det blev lite hetsigt när undermänniskor kom fram och ville bränna Tyrrunefanan, men de hann inte bli tillrättavisade då systemets lakejer dök upp till deras försvar.

Nässjös regimtrogna avskum försöker hetsa till våld.

27 maj befann sig Motståndsrörelsens sjunde näste i Vetlanda för att sprida sitt budskap under Vetlandafesten. Det blev en del intressanta samtal men tyvärr befann sig riksdagspartierna på plats och självklart skulle dessa springa till polisen för att de vill ha bort motståndsmännen. I detta fall följde polisen lagen och motståndsmännen stod kvar på platsen tills man själv bestämde sig för att åka därifrån.

22 juli befann sig Fredrik Vejdeland från riksrådet i Jönköpingstrakten och höll ett öppet föredrag om det anti-vita system som vi tyvärr befinner oss i. Föredraget var öppet för allmänheten och det blev en del intressanta diskussioner där det även spelades in ett avsnitt av NR Småland där man pratar med Vejdeland om dagen.

I Småland har man inte bara besökt etablissemangets tillställningar utan lördagen 19 augusti genomfördes en banderollaktion i Jönköping innan man åkte vidare in mot centrala Jönköping för att besöka ett AfS-torgmöte och prata med politiker och åhörare.

I Nässjö visades det upp att man inte är tolerant genom att ha en protestaktion mot ”pride”. Man ställde sig med en banderoll med budskapet ”Värna Familjen – Mamma, Pappa, Barn” vid stadsparken i Nässjö. Tyvärr kunde man se lättklädda barn dansa vid scenen vid denna tillställning där det med stor sannolikhet också fanns pedofiler på plats. Efter protestaktionen begav man sig till en bro för att sprida samma budskap därvid.

Som nämnt blev Jönköpings kommun utnämnd till den mest aktiva kommunen i Sverige och med anledning av detta intervjuas här Victor Johansson som under året varit gruppchef i Jönköping.

Hej! Jönköping har äntligen vunnit kommunkampen. Vad är dina tankar och hur kommer det sig att ni har vunnit med ganska stora marginaler?

Vi har kommit att bli ett ganska stort antal medlemmar i Jönköping den senaste tiden och alla drar sitt strå till stacken med aktivism, kampsportsträningar och annat. Utöver detta så är det en handfull personer som är särskilt aktiva och som är ute nästan dagligen och bedriver aktivism, vilket drar upp mängden kamprapporter väldigt mycket.

Man märker ganska väl på hemsidan att Kampgrupp 702 är oerhört aktiva i Jönköping. Skulle du säga att det har lett till fler sympatisörer och medlemsrekryteringar?

Helt klart så har vi ökat i medlemsantal under året. Den främsta anledningen till det tror jag inte är flygbladen, klistermärkena eller kamprapporterna i sig, utan snarare är det den känsla som regelbunden, disciplinerad aktivism och kamratskap frambringar i individen och i gruppen.

Så länge man har en positiv inställning till det man gör och man gör det tillsammans med likasinnade, så tror jag det spelar mindre roll exakt vad man gör, det kommer oavsett att generera gemenskap, hopp, stolthet och framåtanda. Den känslan tror jag sedan sprider sig till andra områden av kampen och även utomstående sympatisörer känner av denna aura hos oss och får dem att vilja ansluta sig.

Har man däremot en pessimistisk och cynisk inställning tror jag att allt man gör kommer rinna ut i sanden i slutändan, oavsett hur ”rationellt” och ”effektivt” det än må ha varit vid planeringsbordet.

Vilken aktivitet skulle du säga att du är mest stolt över?

Det har hänt mycket i Jönköping under året som jag är stolt över, men det jag är mest stolt över måste nog vara att vi som enda politiska kraft markerade när transor skulle komma och äckla sig med småbarn, något som blev en stor nyhet i staden, även bland vanligt folk.

Jönköping har historiskt varit ökänd som en rödingstad och småflickorna i AFA har ett bokcafé vid tändsticksområdet i staden. Märker man av deras närvaro?

Nej. Antagligen är rödingarna för få och för fega för att utmana oss på något seriöst sätt i nuläget. Det enda man märker av är att de ibland vandaliserar våra gatudekorationer och ersätter det med klotter och nedskräpning, vilket gör att vi behöver sanera och restaurera. Något högre stadie av konflikt än så mellan oss och rödingarna existerar i nuläget inte, men det kan komma att ändras om vi skulle upptäcka dem på bar gärning.

Tack för att du ställde upp på denna intervju och bra jobbat under 2023!

Tack själv!

Titel:Rekordår i Näste 7 Författad av:Naste 7 Publicerad:2024-01-18 Uppdaterad:2024-01-20

Läs också: